Uit de stalling van Peter R. de Fiets …

© T&T Tekst & Traffic

“Sirocco is de naam van een zeer hete en droge wind, die in het voor- en najaar altijd rond de Middellandse Zee woedt. Waarom oud-wielrenner Jacques van der Klundert deze naam voor zijn fietsen koos weet ik niet, maar ik denk omdat sommige renners er als een verschroeiende wervelwind op hebben gefietst. Van der Klundert reed in de jaren zestig voor de Televizier-ploeg van Kees Pellenaars. Voor zover ik kan nagaan behaalde hij als beroepsrenner één overwinning. Dat was in 1962 in de Ronde van Terneuzen. Hij keek de rondemiss eens diep in de ogen voor hij haar kuste, zij keek terug en de kus smaakte naar meer. De rondemiss van Terneuzen werd kort daarna mevrouw Van der Klundert.
Na zijn wielercarrière begon Jacques in zijn woonplaats Hoogerheide met het construeren en bouwen van racefietsen. Op het juiste moment bleek later want in die periode stopten vermaarde constructeurs uit die regio als …

… De Mol en Remy met hun activiteiten en Adrie van der Poel werd één van de beste klanten. Jacques en zijn miss kregen drie zonen, die alle drie heftig besmet bleken met de wielerbacil. Het bedrijf staat inmiddels onder leiding van zoon Peter.
Deze kobaltblauwe Sirocco is prachtig ingegraveerd bij de schouders van de voorvork en bij de bracketpot. Speciaal voor de beklimming van de Mont Ventoux heb ik er voor het eerst een trippel op gemonteerd en dat was maar goed ook. Onderweg kreeg ik de bijnaam Le Facteur, ofwel de postbode, vanwege de uit de kluiten gewassen zadeltas. Ik zat er niet mee want met die goedgevulde tas zou ik geen hongerklop krijgen. En wat is er tegen een fietsende postbode? Tweevoudig Tourwinnaar Bernard Thévenet was postbode voor hij beroepsrenner werd en dichter bij huis waren ook postbodes als Huub Zilverberg en Piet Kleine kanjers op de racefiets. Maar ja, de Ventoux is voor iedereen lastig, zelfs voor postbodes.

Tot volgende week!”

Peter Ravensbergen

Door Fred van Slogteren, 1 mei 2007 8:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web