De wielersport is doodziek …

De afgelopen week sprak ik een bekende oud-beroepsrenner en die zei dat de wielersport doodziek is. De machtstrijd die de organisatie van de Tour de France uitvecht met de UCI over de ruggen van de renners van unibet.com vond hij stuitend. Het openlijk met twee maten meten door La Française des Jeux en Lotto geen strobreed in de weg te leggen, maar unibet.com waar mogelijk uit te sluiten, ondanks een verloren kort geding, is van een arrogantie die zijn weerga niet kent. En dan die oortjes, waardoor de renners constant moeten uitvoeren, wat vanuit de volgauto’s in hun oren wordt getoeterd. Weg ermee. Het gebruik ervan wordt verdedigd vanwege de veiligheid. De ploegleiders- auto’s hoeven niet meer langs de renners als ze met een coureur willen communiceren. Onzin, niks veiligheid. In de eerste plaats ontstaan daar zelden ongelukken door en in de tweede plaats maken die oortjes de koers juist onveiliger. Als je in de Ronde van Vlaanderen of de Gold Race vanuit de auto het commando ‘van voren’ in de oren van de renners toetert, als er weer zo’n steile potenbreker nadert, dan gaan meer dan honderd renners naar de positie waar hooguit plaats is voor tien coureurs. Dan vraag je om ongelukken en die gebeuren ook. Het aantal valpartijen in de klassiekers is veel te groot. Dus weg met die oortjes, laat de renners zelf koersen en het initiatief nemen als zij vinden dat het kan. Hij besloot zijn tirade met de woorden: ‘en dan heb ik het nog niet eens over dat gesol met Basso gehad. Nee, de wielersport is doodziek. Binnen een jaar haken de eerste sponsors af. Let maar op!’ Ik kon er weinig tegen in brengen.

Door Fred van Slogteren, 28 april 2007 10:00

Wielersport leeft

... en zal nooit verloren gaan. Kop op Fred laat je niet gek maken!Zie je dan niet dat ze falen die dopingbestrijders en schijnheiligen? Iedere keer een nieuw geheim dossoier nieuwe verdachten, Nou is de zaak Fuentes zogenaamd weer heropend!En wat blijkt straks volgens de woordvoerders: "de Zaak nooit heropennd geweest gaat toch weer sluiten".Nou eens een affaire van begin tot eind foutlos doen. Geen procedurefouten, geen geheime lekkages over resultaten. Gewoon juridisch voltooien zo'n zaak. Pas dan ga ik weer in die bestrijders en autoriteiten geloven.Niks renners verwijderen die wellicht betrokken waren bij Fuenets-achtige zaken: resultaten geen kletspraatjes wil ik!En tot die tijd je de kop niet gek laten maken Fred!
Lang zal de wielersport leven. Die heus wel wordt bedreigd .ik ben niet gek.Maar eerst moeten de juristen hhun zaakjes ECHT op orde hebben . Tot die tijd wil ik niemand horen. Immers in dit land en in de wielerwereld hoort te gelden dat je pas schuldig kan zijn als je wettig en overtuigend is aangetoond dat je dat bent!

Geplaatst door Hans Prakke, 30 april 2007 18:42:21

Lang leve de wielersport!

Fred,de wielersport mag dan volgens jouw doodziek zijn,deze stelling klopt niet!
Heb je vandaag,bij de Henniger Turm in Duitsland gezien,hoeveel mensen er langs de route stonden?
Het is niet de wielersport die doodziek is,het zijn de verkeerde mensen ,betrokken bij de wielersport,die doodziek zijn!De wielersport zal altijd blijven leven!

Geplaatst door Harry Hermkens, 01 mei 2007 19:27:26

Wie is schuldig ??

T-Mobile en Gerolsteiner willen dat de verdachte renners in het Fuentes-dossier voor de rechter komen.
Is het voor deze ploegen niet verstandig om ok eens in eigen gelederen te kijken ?
Schumacher bijvoorbeeld is in zijn nadagen bij Bankgiroloterij ook behoorlijk in het nieuws geweest vanwege verdachtmakingen v.w.b. doping. Nu moet hij mede de meubelen redden voor Gerolsteiner.
Beter zou zijn als ze zich meer inspannen om hun collega's van Unibet.com mee aan het werk te houden, ASO meent om dubieuze redenen deze ploeg te mogen weigeren.
Maar daar hoor je deze ploegen niets over verklaren.
T-Mobile zou beter moeten weten, ze zijn zelf een paar jaar terug in een mixed-ploeg in de Tour mogen komen omdat de organisatie deze ploeg geen aanvulling van het deelnemersveld vond.
En ik vind dit van een dubbele mentaliteit getuigen.

Geplaatst door Johan de Beer, 03 mei 2007 14:08:12

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web