Het Slogblog Tourspel gaat weer beginnen!

Graag nodigen we alle volgers van wielersport.slogblog.nl uit om ook dit jaar weer mee te doen aan het Slogblog Tourspel. Om met elkaar dagelijks te genieten van de spanning en de saamhorigheid te beleven, omdat je met de andere deelnemers een peloton vormt. Een peloton vol wielervrienden die tegelijk je tegenstanders zijn. Een gevoel dat je misschien wil delen en daarom zijn ook je familieleden, vrienden, kennissen, buren, collega’s bij de koffieautomaat van harte welkom mee te doen.

Geef daarom vóór zondag 2 juli 2017 om 12.00 uur je team en je voorspellingen aan ons door onder vermelding van je naam en voornaam, e-mailadres en telefoonnummer. Dat zijn vertrouwelijke gegevens die wij voor geen andere doeleinden zullen gebruiken. Zonder deze gegevens kun je helaas niet deelnemen.

 Stuur je aanmelding naar: fred@slogblog.nl

ALS JE AL VAKER HEBT MEEGEDAAN, VAAR DAN NIET BLIND OP JE ERVARING, WANT ER IS HET EEN EN ANDER VERANDERD TEN AANZIEN VAN VORIG JAAR!!!

Lees het onderstaande nauwkeurig.

Hoe kun je meedoen?

Iedereen kan met één team per persoon meedoen. Ook de vaste Slogblog-medewerkers zijn van harte welkom, want de Touruitslagen en het verloop van het spel zijn onvoorspelbaar. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Ook de twee organisatoren van dit spel doen mee. Onder een schuilnaam, maar ze delen niet mee in de prijzen.

Hoe werkt Het Slogblog-Tourspel?
Uit de 198 renners verdeeld over 22 ploegen, die in de periode tussen nu en de Tourstart op de Slogblog bekend zullen worden gemaakt, kies je een team met vijftien verschillende renners. De aanmelding sluit op zondag 2 juli 2017 om 12.00 uur, dus ben je zeker dat al je renners van start zijn gegaan en er geen vroege pechvogels in je team zitten.

Hoe moet je team samengesteld zijn?
1. Geef je team een onderscheidende naam. Dat kan je eigen naam zijn of een zelfgekozen fantasienaam.
2. In je team mogen maximaal 7 renners zijn opgenomen die in de Tour de France van 2016 bij de eerste vijftien in het eindklassement zijn geëindigd, óf vorig jaar etappewinnaar waren.*
3. Elk van deze renners mag maar één keer worden gekozen. De overige 8 (acht) renners kies je uit de rest van de deelnemers van dit jaar.
4. Doe een voorspelling over de einduitslag van de klassementen: a) de eerste 10 van het algemeen klassement (gele trui), b) de eerste 3 van het puntenklassement (groene trui), c) de eerste 3 van het bergklassement (bolletjestrui), d) de eerste 3 van het jongerenklassement (witte trui) en e) de drie bestgeklasseerde Nederlanders in het algemeen klassement. In tegenstelling tot de regels voor het kiezen van het eigen team, is de keuze uit het rennersveld hierbij geheel vrij.

*De renners waaruit je er maximaal zeven (7) in je team kunt opnemen, zijn in alfabetische volgorde:
Fabio Aru, Greg Van Avermaet, Romain Bardet, Marc Cavendish, Steve Cummings, Tom Dumoulin, Chris Froome, Thomas De Gendt, André Greipel, Sergio Henao, Jon Izagirre, Marcel Kittel, Roman Kreuziger, Daniel Martin, Michael Matthews, Louis Meintjes, Bauke Mollema, Jarlinson Pantano, Richie Porte, Nairo Quintana, Sébastien Reichenbach, Peter Sagan, Joaquim Rodriguez, Geraint Thomas, Alejandro Valverde, Adam Yates, Ilnoer Zakarin

Nota bene: Ga er niet voetstoots van uit dat deze namen ook automatisch op de deelnemerslijst van de Tour de France van dit jaar zullen staan.

De puntentelling:
1. De eerste 30 renners in elke daguitslag krijgen punten. De etappewinnaar krijgt 30 punten, nummer twee 29, enzovoort tot en met nummer 30 die 1 punt krijgt.
2. De eerste 20 plaatsen in het algemeen klassement, dat na iedere etappe wordt opgemaakt, leveren ook punten op. 20 punten voor de drager van de gele trui, 19 voor nummer twee, enzovoort tot en met 1 punt voor de nummer twintig. Dit met uitzondering van de eerste etappe waar alleen de daguitslag telt.
3. Er zijn verder dagelijks punten te verdienen voor de tussenstand in het puntenklassement, het bergklassement en het jongerenklassement. De leiders in die klassementen krijgen per dag 5 punten, de nummers twee 4 enzovoort tot en met nummers 5 die één punt krijgen.
4. Op de laatste dag van de Tour de France zijn er, na aankomst op de Champs Élysées, nog eens extra punten te verdienen. Op basis van de gemaakte voorspelling is de winnaar van de Tour de France 10 punten waard, de nummer twee 9, enzovoort tot en met nummer 10 die 1 punt krijgt. Elke renner, die op de juiste plaats in de einduitslag wordt voorspeld, levert nog eens 10 punten extra op.
5. De winnaars van de overige klassementen zijn mits juist voorspeld elk 3 punten waard, de nummers twee 2 punten en de nummers 3 één punt. Ook hier geldt dat elke renner, die op de juiste plaats in de eindklassementen is voorspeld, 10 punten extra oplevert.
6. Met de juiste voorspelling van de drie eerst eindigende Nederlanders in het algemeen klassement kunnen 3 tot en met 1 punt verdiend worden. Bij voorspelling op de juiste plaats in de rangschikking levert dat per renner 10 extra punten.

Reglement en einduitslag:
1. Tijdens de Tour is het niet mogelijk de samenstelling van je team te wijzigen. Als één of meer van je renners om wat voor reden dan ook uitvalt, heb je pech gehad.
2. In het geval van diskwalificaties wordt de puntentelling herberekend vanaf de etappe waarin de renner is gediskwalificeerd.
3. Eventuele diskwalificaties die drie dagen na afloop van de Tour (dus uiterlijk woensdag 26 juli 2017 om 24.00 uur) nog niet bekend zijn gemaakt, tellen niet mee in de einduitslag van het Slogblog Tourspel.
4. Diskwalificaties die tijdens de Tour bekend worden, zullen direct in de stand worden verwerkt.
5. Op de Slogblog zal iedere Tourdag de daguitslag en de stand in het Slogblog Tourspel gepubliceerd worden.
6. De einduitslag van het Slogblog Tourspel wordt bepaald door de dagelijks verdiende punten van het eigen team en de extra punten, die na afloop van de Tour berekend worden, bij elkaar op te tellen.
7. Over de uitslagen kan niet worden gecorrespondeerd. Wel mag je ons op eventuele fouten wijzen, maar uitsluitend per e-mail op fred@slogblog.nl

We wensen jullie alvast heel veel plezier toe,

Le comité d’Organisation:

Adrien Des Tilleux, le Patron
Frédéric Blancs De Blancs, le Domestique
Nous du Canard des ToilettesDoor Ad & Fred van het Tourspel, 21 juni 2017 17:00

Hoera

Leuk dat het spel weer georganiseerd wordt dit jaar! Bedankt alvast voor de organisatie en alle inzet gedurende de komende weken.

Over de uitleg nog even de opmerking dat er minimaal 8 renners uit de rest van de deelnemers gekozen dienen te worden. Als je er maar 6 uit de selectie kiest mag je er 9 uit de rest halen.

Verder zijn er natuurlijk geen veranderingen zonder weerstand :-)
Ik vond juist het leuke van deze poule dat ontwikkelingen gedurende de drie weken belangrijker waren dan de eindstand. Nu komt die eindstand wel prominenter in beeld maar met, in mijn ogen, een grote geluksfactor. Waarom geen 5 punten voor elke renner die correct in de top-10 wordt voorspeld en nog eens 5 voor elke op de correcte plek. Nu kun je hele top-10 correct voorspellen en toch geen punt krijgen omdat ze net anders gehusseld in Parijs zijn aangekomen...
Geplaatst door Team Oettinger, 22 juni 2017 06:52:23

Reactie op Team Oettinger

Dat is toch wel het geval?
Je voorspelt de top 10 bijvoorbeeld nu heb je Froome als eindwinnaar, maar wordt ie tweede krijg je 9 punten. Stel hij wint wel krijg je er 20 (10+10).
Wel moet ik ook eerlijk zeggen dat ik deze aantallen wel vrij hoog vind, maar dat is uiteraard aan de organisatie ;)
Ik ben er in ieder geval weer bij dit jaar, en alvast bedankt voor organiseren!
Geplaatst door Dumoulist, 22 juni 2017 18:59:21

I stand corrected

Goed lezen is blijkbaar ook een vak.
Als je de winnaar in je team hebt en die ook op 1 hebt in je prognose levert de gele trui je op de laatste speeldag dus 20 (uit etappeuitslag) + 10 (juiste voorspelling in top-10) + 10 (juiste voorspelling plek in top 10) = 40 punten op. De verdubbelaar voor de topklasseringen op de laatste dag dus. Maakt de eindsprint dit jaar misschien net iets spannender. Ben benieuwd.
Geplaatst door Team Oettinger, 23 juni 2017 07:55:18

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web