ad ad ad ad
Deel 3 is uit

Het was me het weekje wel …

De Ronde van Italië is weer begonnen en Nederland gaat die ongetwijfeld met veel belangstelling volgen. Met drie landgenoten aan de start die alle drie hun zinnen op het klassement hebben gezet.

Steven Kruijswijk wil revanche voor vorig jaar, Tom Dumoulin wil er achter komen hoe ver hij als klassementsrenner kan komen en Bauke Mollema heeft de leeftijd en de ervaring om voor het podium te gaan. De plaats nader in te vullen.

Het zou zo maar kunnen dat we die Nederlanders met z’n drieën bij de eerste tien zien eindigen, of bij de eerste vijf. En zelfs een of twee van hen op het erepodium. Ik denk dat het nooit is voorgekomen dat we met die ambitie in een grote ronde van start zijn gegaan.

Het getal drie speelt ook in mijn arbeidzame leven sinds een jaar of vijf een grote rol. Het leek er tot vorige week op dat de derde van mijn drie kindjes, de delen van de trilogie ‘Als je de Tour niet hebt gereden’ over enkele weken gaat verschijnen.

Het eerste deel verscheen rond 1 december 2013, het tweede een jaar later en het derde had er al lang moeten zijn. Helaas, helaas gaat het er ook in juni niet van komen. Er rust kennelijk geen zegen op.

Na diverse tegenslagen betreffende mijn eigen gezondheid, de uitgever die zich terugtrok vanwege de slechte verkoopcijfers van de eerste twee delen, het niet kunnen rondkrijgen van de financiën voor het derde deel, het afketsen van een deal met de Club48 kwam begin dit jaar het verlossende woord.

"We gaan er voor", zei Frans, de uitgever. Een bewonderenswaardige man die als eenmansbedrijf vele ballen in de lucht houdt om zich op de uitgeversmarkt te handhaven. Het zijn door de crisis barre jaren geweest in de boekenverkoop en daar weet Frans alles van.

Deel III is bijna klaar, de eindredacteur is druk bezig de ongerechtigheidjes uit de teksten te halen, toen er toch weer een kink in de kabel kwam. Een behoorlijke kink, want Frans mailde me dat hij een paar weken geleden een lichte beroerte heeft gehad en langzaam herstellende is.

Voor iemands gezondheid moet alles wijken en daarom hebben we afgesproken dat deel III omstreeks 1 december 2017 zal verschijnen. Wederom met prachtige verhalen die ik van de huidige en de net gestopte generaties niet verwacht had.

Het heeft als consequentie dat ik het seizoen 2017, tot en met het WK op 24 september, nog kan meepikken. Stel je voor dat Kruijswijk de Giro, Gesink de Tour en Poels de Vuelta winnen en Terpstra wereldkampioen wordt.

En dat staat er dan niet in, ik moet er eigenlijk niet aan denken. Daarom zie ik ook voordelen. Stel dat er dit jaar twee Tourdebutanten bijkomen, dan kom ik op het mooie ronde getal van 250 Nederlandse Tourdeelnemers.

Met een Zeeuw (Theofiel Middelkamp) als eerste en een Zeeuw (Antwan Tolhoek) als laatste. En Sam Oomen als voorlaatste, twee grote talenten voor het rondewerk. Het zou zo maar kunnen. Met natuurlijk mijn primaire aandacht voor het volledige herstel van Frans.

Door Fred van Slogteren, 7 mei 2017 12:00

Succes

Fred,na de vele tegenslagen wil ik je voor het uitkomen van deel 3,heel veel succes toewensen!!
Sportieve groet uit het Limburgse land!!
Geplaatst door HARRY HERMKENS, 07 mei 2017 13:07:27

Gaat lukken Fred

Fred, het gaat allemaal lukken en iedereen gunt het je. Deze trilogie voegt de 'ontbrekende schakel' toe aan 'l'Histoire du Cyclisme'. Succes.

Socrates: ' De weg naar succes is vaak opgebroken, maar nooit afgesloten'.
Geplaatst door Jan Zomer, 07 mei 2017 16:10:15

Geweldig nieuws

Na deel 1 en 2 is het uitkijken naar dit derde deel.

Het geweldige aan deze exemplaren is dat Fred niet over de renners schrijft maar met de renners.

Ik sta in de rij !!!
Geplaatst door Geert Dekkers, 08 mei 2017 14:12:12

Is de voorintekening nog geldig

Ik heb een paar jaar geleden op deel III ingetekend. Is dat nog steeds geldig?
Geplaatst door Michel van Vuren, 08 mei 2017 16:24:23

Geldig!

Je voorintekening is nog steeds geldig Michel. En voor iedereen die nog wil intekenen voor de eenmalige voordeelprijs van € 20,- excl. verzendkosten. Geef u op op fred@slogblog.n. tot en met 31 mei aanstaande. U hoeft pas te betalen als het boek er is.
Geplaatst door Fred, 08 mei 2017 19:12:02

Blijf mijn vinger opsteken

Fred: ook mijn vinger blijft opgestoken. Kijk met belangstelling uit naar deel 3. Succes met de afronding.
Geplaatst door Herman Brinkhoff, 08 mei 2017 21:28:59

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web