Uittreksel uit de Burgerlijke Stand van 18 april …

Anna van der Breggen wordt vandaag 27 jaar en ze gaf zichzelf twee dagen geleden een prachtig verjaarscadeua in de vorm van een klinkende overwinning in de Amstel Gold Race.

Ik had nog nooit van haar gehoord tot ik acht jaar geleden in Wieler Magazine een stuk over haar las. In dat artikel werd ze beschreven als een uitzonderlijk klimtalent waarvover bondscoach Johan Lammerts euforisch was.

Als achttienjarige had ze kort daarvoor de Berner Rundfahrt in Zwitserland gewonnen en had als juniore al opvallende prestaties geleverd in de Tirreno Adriatico.

Ze reed toen als jonkie in een ploeg met ervaren dames als Mirjam Melchers, Loes Gunnewijk, Susanne Ljungskog en Loes Markerink en dat werd in dat artikel uitgelegd als een groot voordeel om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Er werd ook in gemeld dat Anna een gereformeerde achtergrond heeft en dat zou wel eens in haar nadeel kunnen uitpakken. Sporten op zondag is in The Bible Belt nog steeds uit den boze want de zondagsrust is er heilig.

Blijkbaar is er toch iets veranderd in haar religieuze beleving want ze heeft inmiddels een erelijst waar je U tegen zegt. Als ronderenster won ze twee maal de GP Elsy Jakobs, de Ronde van Bretagne, de Ronde van Noorwegen en de Giro Rosa.

Als eendagrenster won ze twee maal de Waalse Pijl, de Omloop Het Nieuwsblad, La Course, het criterium op de Champs Elysées voorafgaand aan de aankomst van de Tour de France en eergisteren dus de Amstel Gold Race na een indrukwekkende solo.

En dan nog haar internationale titels met een Europees kampioenschap in 2016, hetzelfde jaar dat ze ook Olympisch kampioene werd in Rio de Janeiro. Wie kan die dramatische race met de tuimeling van Annemiek van Vleuten vergeten? Plus nog een bronzen medaille in het tijdrijden.

Zoals ik hierboven schreef wordt ze vandaag 27 jaar en is er dus nog tijd genoeg om er nog heel wat erepalmen bij te winnen.

Wat ik altijd zo leuk aan haar vindt is de nuchterheid waarop ze na afloop antwoord geeft op de vragen van de pers. Alsof ze zich verbaast over de bewonderende benadering. Je ziet haar denken: ‘Ik heb gewoon een lekker stukje gefietst!’

Foto’s: © Cor Vos

Door Fred van Slogteren, 18 april 2017 7:00

Zege!!!!

En vandaag zegeviert Anna van der Breggen weer op een superieure manier,op de steile Muur van Huy!
In het vraaggesprek met Anna,na de wedstrijd bedankt zij de sterke ploeg Boels en wil ze zelfs in L-B-L van a.s zondag rijden voor haar ploeggenote,die nu en afgelopen zondag,2de werd!
Maar een Anna,in deze vorm,kan ook in L-B-L voor de zege rijden!
Geplaatst door Harry Hermkens, 19 april 2017 19:44:59

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web