Het was me het weekje wel …

Het is ieder jaar weer een feestelijk gevoel om op de morgen van Parijs-Roubaix wakker te worden. De hoogtijdag in de weken waarin de voorjaarsklassiekers elkaar razendsnel opvolgen.

Vandaag Parijs-Roubaix, woensdag de Brabantse Pijl, zondag de Amstel Gold Race, de woensdag daarop de Waalse Pijl en dan weer op zondag Luik-Bastenaken-Luik. Je zal ze allemaal maar moeten rijden, zoals een renner als Peter Sagan.

Vorige week was er een mooie editie van de Ronde van Vlaanderen met twee Nederlanders in een hoofdrol. Niki Terpstra en Dylan van Baarle deden het goed, maar de hele lotto-Jumbo ploeg liet het afweten. Lars Boom, hun man voor de voorjaarsklassiekers faalde voor de zoveelste keer.

De weken waarin hij moet schitteren zijn al weer bijna voorbij en ook vandaag zal er niet op hem gerekend mogen worden. Je hebt als specialist dat gevecht op het hoogste niveau nodig voor de scherpte om tot het uiterste te kunnen gaan.

Heel Vlaanderen is vandaag in de ban van Tom Boonen, die na vandaag de fiets in de schuur zet. Iedereen verwacht dat hij de Hel van het Noorden voor de vijfde keer gaat winnen en dat zou best eens kunnen.

Hij is ondanks zijn 36 jaar nog hartstikke goed en heeft de beste ploeg om zich heen van allemaal. Je zal maar van start kunnen gaan met mannen om je heen als Gilbert, Lampaert, Stybar en Terpstra die zich helemaal voor jou wegcijferen.

Wat Van Avermaet en Sagan daar tegenover kunnen stellen gaan we over een aantal uren zien. Ondanks het mooie weer, dat naar buitenlucht lonkt, zal ik in een deels verduisterde kamer verder werken aan de titel kampioen bleekneusje.

Veel plezier, wielerliefhebbers van Nederland.

Foto’s: © Cor Vos

Door Fred van Slogteren, 9 april 2017 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web