Het was me het weekje wel …

Na drie (vers benoemde) klassiekers in de week ervoor was het in de afgelopen week redelijk rustig aan het wielerfront. Toch stond er iedere dag wel een wielerartikel in de sportkaterns van de belangrijkste dagbladen.

Voorbeschouwingen met voorspellingen die meestal in de uitvoering nergens op slaan. Wielrennen is meestal niet te voorspellen. Hoewel ik het wel aandurf te veweren dat we Peter Sagan (foto 1) en Greg Van Avermaet (foto 2) vanmiddag in de finale in de voorste linies zullen zien.

Nu Sagan in de tot nu toe gereden klassiekers de eer aan Van Avermaet moest laten, zal hij er op gebrand zijn om vandaag de zege te pakken. Tenminste als Tom Boonen het voor de laatste maal nog eens uit zijn tenen haalt.

Van de Nederlanders verwacht ik niet veel. Niki Terpstra was zo dom om in Gent-Wevelgem Sagan te irriteren. Dat is voor mij voldoende aanleiding om hem voor vandaag kansloos te achten.

Sagan is de patron van het peloton, de leider, de heerser en de sterkste man in koers, ook als hij niet wint. Hem tegen de haren instrijken is zelfmoord, zeker voor een renner die het van momenten en enkele superdagen per seizoen moet hebben.

Ook Lars Boom gaat het vanmiddag niet redden, vrees ik. Hij heeft tot nu toe, in de weken die voor hem in het seizoen het belangrijkst zijn, niks kunnen brengen en zelfs een bescheiden man als zijn ploegleider Jan Boven heeft zich in de afgelopen week zeer negatief over de Brabander uiitgelaten.

Het kan natuurlijk ook dat een andere landgenoot voor een verrassing zorgt, zoals bijvoorbeeld Dylan van Baarle (foto 3). Die heeft al eens goed gereden in de Ronde van Vlaanderen, maar ik heb dit jaar nog niet veel van hem vernomen.

We zullen het zien, dat hoop ik althans, want ik ga vanmiddag zitten schakelen tussen twee klassiekers. Ik kijk iedere week op Fox Sport naar Ajax en wil de kraker van het jaar natuurlijk niet missen.

Al woon ik al sinds 1972 niet meer in mijn geboortestad Amsterdam, je blijft Amsterdammer. Maar ik heb ook zeventien jaar in het Rotterdamse gewoond en heb in die tijd regelmatig met Feyenoord te maken gehad.

Daarom hoop ik, diplomatiek als ik soms kan zijn, dat Ajax wint, maar dat Feyenoord kampioen wordt. Wie de Ronde van Vlaanderen wint kan me niet zoveel schelen, als het maar een prachtige koers is. Sagan, Van Avermaet en Van Baarle op het podium zou mooi zijn. Zit ik toch weer te voorspellen. Laat ik het op hopen houden.

Foto’s: © Cor Vos

Door Fred van Slogteren, 2 april 2017 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web