ad ad ad ad
Deel 3 is uit

VOOR DE LAATSTE MOMENT BESLISSERS

Versierd met heel veel wielertruien uit de verzameling van Henk Theuns opent Café East Coast morgenavond op donderdagavond 23 maart a.s. weer de deuren voor een mooie wieleravond met een spetterend programma.

De avond zal geheel in het teken staan van het klassiekerseizoen dat op 18 maart in Italië begint met Milaan-San Remo.

Nederland spreekt in de afgelopen jaren weer een woordje mee in de klassiekers. De zeges van Niki Terpstra in Parijs-Roubaix, van Wout Poels in Luik-Bastenaken-Luik en van Bauke Mollema in de Clasica San Sebastian liggen nog vers in het geheugen.

Zij herinneren ons aan de gloriejaren van het Nederlandse wielrennen toen Nederlanders de ene na de andere klassieker wonnen. Drie van die winnaars zijn op 23 maart onze gast.

Cees Bal was in 1974 winnaar van de Ronde van Vlaanderen. Hij was een groot talent en is met Rini Wagtmans de enige Nederlander die goed genoeg werd bevonden om in de befaamde Molteni-ploeg de grote Eddy Merckx te mogen dienen.

Een van de hoogtijdagen van Steven Rooks was die dag in het voorjaar van 1983 toen hij Luik-Bastenaken-Luik won. In 1986 voegde hij met het winnen van de Amstel Gold Race nog een klassieke parel aan zijn kroon toe.

Adrie van der Poel ( de vader van …) won in zijn carrière vijf klassiekers. We kennen hem van Parijs-Brussel (1985), Parijs-Tours (1987), Luik-Bastenaken-Luik (1988), de Amstel Gold Race (1990), maar vooral van zijn zege in 1986 in de Ronde van Vlaanderen.

Hoe ervaart een fietstoerist het rijden van een klassieker? KNWU-jurylid Jan Houterman weet er alles van, want hij reed alle klassiekers van de jaren tachtig en negentig één of meer keren.

Voor sommige klassiekers is speciaal materiaal nodig en Otto Beaujon is de man die daar prachtig over kan vertellen. Peter R. de Fiets, het alter ego van Peter Ravensbergen, duikt in zijn verzameling antieke racefietsen om met enkele mooie exemplaren het verhaal van Otto te illustreren.

Tenslotte is er nog aandacht voor Gerrie Hulsing, initiatiefnemer van het onlangs geopende Nationaal Wieler Museum in het Noord-Hollandse De Rijp. Hij gaat u zeker verleiden er eens op bezoek te gaan.

Mirko Schrijvershof is iemand die met succes wielerboeken inzamelt bij mensen met te volle boekenkasten. Die veilt hij via internet en de opbrengsten gaan naar een drietal zeer goede doelen. Met een korte toelichting zal hij u vragen ook eens in uw boekenkast te kijken.

En natuurlijk, WEGENS ENORM SUCCES GEPROLONGEERD, weer het petje-op-petje-af spel met voor de winnaar een originele trui van een van de grote ploegen uit het WorldTour peloton.

Donderdagavond 23 maart 2017 bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in Café East Coast, bereikbaar via de zijingang van de Oosterkerk, Woudenbergseweg 44 in Zeist. Aanvang 20.00 uur.

Een avond wielerplezier voor slechts € 7,50 entree.

Het organisatie- en presentatieteam
Martin Rus
Fred van Slogteren

De avond wordt gesponsord door de JUMBO supermarkten in Zeist en Het Rijwielpaleis in Zeist

Door Fred van Slogteren, 22 maart 2017 16:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web