Het was me het weekje wel …

Hoera, het wielerseizoen 2017 is ook in Noord-Europa begonnen. Vandaag Kuurne-Brussel-Kuurne en gisteren een boeiende editie van de openingskoers de Omloop Het Nieuwsblad. Het was gelijk genieten.

Met wereldkampioen Peter Sagan en Olympische kampioen Greg Van Avermaet, aangevuld met een klassiekerspecialist als Sep Vanmarcke voorop, was het een finale om van te smullen.

Toen na een grote valpartij deze drie mannen in de aanval gingen slonk de voorsprong van het zestal op kop als sneeuw voor de zon.

Daarbij zaten onze landgenoten Mike Teunissen van Sunweb en Bryan van Goethem van Roompot toen de drie met nog twee Fransen aansloten bij de kop. Iedere keer dat Sagan, Van Avermaet of Vanmarcke op kop kwamen moest er eentje af.

Teunissen was de laatste die moest capituleren in de beklimming van die elkaar snel opvolgende steile heuveltjes van de Vlaamse Ardennen. Toen was het gebeurd voor de rest.

Sagan was normaliter de snelste, maar Van Avermaet de slimste. In de haakse bocht die naar het laatste rechte stuk naar de streep leidde nam hij slim de binnenbocht toen Vanmarcke helemaal buitenom demarreerde en Sagan hem counterde.

Het was een prachtige finale van een wedstrijd die nu eindelijk een WorldTour classificatie heeft. Het was Van Avermaet’s tweede opeenvolgende zege in de Omloop en die eerste klap was een daalder waard.

Behalve Teunissen en Van Goethem heb ik niet veel van de Nederlanders gezien. Lars Boom, over wie gisteren een groot verhaal in AD Sportwereld stond met de kop Voor Boom is de oogsttijd aangebroken, niet en ook de andere landgenoten heb ik niet gezien.

Alleen Dylan Groenewegen zag ik van fiets wisselen na pech en even later toch weer in het peloton terugkeren. Toen er vervolgens in de achtervolgende groep met Gilbert, Stybar en Stuyven als gangmakers fel jacht gemaakt werd moest ook hij lossen.

De dames deden het eerder op de dag een stuk beter. De eerste vier van de uitslag waren landgenotes. Lucinda Brand, Chantal Blaak, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk, mijn complimenten.

Toen Michel Wuyts en José De Cauwer deze uitslag bekend maakten, hoopten ze op een geheel Belgisch podium bij de mannen. Dat is bijna gelukt, alleen die Sagan gooide roet in het eten.

Foto´s: © Cor Vos

Door Fred van Slogteren, 26 februari 2017 12:00

Veld-Weg

Toch knap van Lucinda Brand,om van een topprestatie in het WK veldrijden,zo over te schakelen naar een topprestatie op de weg!!Dit is toch een bewijs dat het met de conditie van die veldrijderd-rijdsters wel goed zit!!
Geplaatst door HARRY HERMKENS, 27 februari 2017 13:00:28

Veld-weg

Zo komen er de laatste jaren veel allround renners en rensters bij. Kijk eens naar de strandraces. Zo op het strand, zo op de baan of weg. Voorbeelden: Roxanne Knetemann, Nina Kessler, Patrick Kos. Er rijden op het strand zeer veel allrounders mee.
Geplaatst door Jan Quax, 27 februari 2017 14:43:07

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web