GOED NIEUWS VOOR DE WARE TOURLIEFHEBBER !!!

Wielerhistoricus Fred van Slogteren is nog steeds zeer actief in de wereld van de wielerboeken. In december 2017 verscheen het derde deel van de trilogie Als je de Tour niet hebt gereden …, medio maart 2018 is zijn boek RAAS, de zwijgende legende uitgekomen, in juni van hetzelfde jaar verscheen het boek JAN JANSSEN, alleen het hoogste telde. In april 2019 verscheen PETER POST, een fenomeen in de wielersport. Om het kwartet biografieën van Nederlandse wielericonen vol te maken volgde in juli 2019 het boek JO-PIE, JO-PIE, JO-PIE !!!, de biografie van de succesvolste Nederlandse wielrenner aller tijden: Joop Zoetemelk. Kuip, Kneet en 25 andere Kanjers is een logisch vervolg.

PERSBERICHT

Mathieu van der Poel is op dit moment Nederlands meest spraakmakende en succesvolle wielrenner. Zodra hij een koers domineert, dan weet de camera altijd weer zijn vader te vinden: Adrie van der Poel, oud-wielrenner met een indrukwekkende erelijst die veel betekent voor Mathieu en zijn andere zoon David. Geïnspireerd door dit gegeven heeft wielerhistoricus en -liefhebber Fred van Slogteren onderzocht hoe belangrijk vaders zijn (geweest) voor de wielercarrière van hun zoon. Dat bleek in veel gevallen zo te zijn waardoor Van Slogteren zich heeft moeten beperken tot de 43 meest aansprekende voorbeelden. Zo bespreekt hij naast opa Raymond Poulidor, vader en zonen Van der Poel onder andere de vaders en zonen Pellenaars, Zoetemelk, Van der Velde, Nijdam, Breukink, Van Poppel, Wagtmans, Tolhoek, Dekker, Kroon en Groenewegen. Door het interviewen en lezen van hun verhalen ging Van Slogteren tevens na wat de invloed van zijn eigen vader is geweest bij zijn passie voor de wielersport.

In al zijn boeken over wielrenners ligt bij auteur Fred van Slogteren altijd de focus op de mens erachter. Hoe en waardoor heeft hij of zij zoveel kunnen bereiken? Talent, karakter, eerzucht, doorzettingsvermogen, het ligt allemaal in de rede. Maar ook de ouders en met name de vader spelen vaak een grote rol in de creatie van een succesvolle wielrenner.

Er blijken vele soorten wielervaders te bestaan. Vaders die het geweldig vinden dat hun zoon wielrenner is, omdat ze dat zelf zo graag hadden gewild. Zoals Rien Boogerd, de vader van Michael. Maar er zijn ook vaders die er niets van willen weten omdat ze de sport te volks of te gevaarlijk vinden; vaders die hun wielrennende zoon inzetten voor de publiciteit van hun bedrijf; vaders die het niet verdienen om überhaupt vader te zijn of vaders die er ineens niet meer waren.. Ze komen allemaal aan bod. En dan zijn er natuurlijk de vaders die beroemde wielrenners waren en zonen kregen die als coureurs bijna evenknieën zijn of waren. Zoals (alweer) Adrie en Mathieu van der Poel, Henk en Jelle Nijdam en (misschien) Erik en David Dekker. Denk in dit verband ook aan Jean-Paul van Poppel en zijn zonen Boy en Danny. Jean-Paul behoorde in zijn tijd tot de fine fleur van het internationale sprintersgilde en met 22 etappezeges in de drie grote ronden is hij nog steeds de beste Nederlandse wegsprinter ooit.

Als een rode draad door het boek loopt de relatie van vader en zoon Van Slogteren. Gaandeweg zijn onderzoek ging Fred zich steeds meer afvragen welke rol zijn eigen vader speelde in zijn levenslange passie voor de sport op twee wielen. Hij kwam tot de ontdekking dat die rol groot is geweest. Zijn vader was lang geleden wielrenner en heeft daar in zijn jeugd veel over verteld. En wel zodanig dat Fred er al zijn leven lang aan verslingerd is. Daarom is dit boek voor een deel autobiografisch. Van Slogteren merkt dat hij 30 jaar na diens dood door het schrijven van dit boek dichter bij zijn vader is gekomen. De vele mooie (en ook minder mooie) momenten samen komen bovendrijven, tot het ontroerende einde bij het overlijden van zijn verwekker, de kunstschilder Han van Slogteren.

VADERS EN ZONEN IN DE WIELERSPORT, verschijnt in juni 2021. U kunt het boek hieronder reserveren.

AL DEZE BOEKEN KUNT U HIER BESTELLEN.

ALS JE DE TOUR NIET HEBT GEREDEN … deel III (ook de eerste twee delen zijn ook nog leverbaar)

RAAS, de zwijgende legende

JAN JANSSEN Alleen het hoogste telde

PETER POST, Fenomeen in de wielersport

JO-PIE, JO-PIE, JO-PIE !!!, de succesvolste Nederlandse wielrenner ooit

KUIP, KNEET en 25 andere KANJERS

Vul uw bestelling hieronder in en verstuur het met uw ingevulde naam en adres via de button VERSTUUR aan de onderzijde van deze pagina.

Na ontvangst van uw betaling wordt het bestelde boek (dan wel boeken) aan u verstuurd, cq gereserveerd. De prijzen zijn inclusief verzendkosten.
Betaling aan: NL57 INGB 0008 0338 92 t.n.v. Serviceboekhandel Rus - Zeist
 
Boek(en) Aantal exemplaar Totaal
Deel 3 (periode 1987-2017) à € 29,95 € 0,00
Deel 2 (periode 1972-1988) à € 25,95 € 0,00
Deel 1 (periode 1936-1971) à € 25,95 € 0,00
RAAS, de zwijgende legende à € 19,99 € 0,00
JAN JANSSEN Alleen het hoogste telde à € 19,99 € 0,00
PETER POST, een fenomeen in de wielersport à € 19,99 € 0,00
JO-PIE, JO-PIE, JO-PIE !!! √† € 19,99 € 0,00
KUIP, KNEET en 25 andere KANJERS √† € 22,50 € 0,00
VADERS en ZONEN IN DE WIELERSPORT √† € 22,50 € 0,00
Totaal 0 € 0,00

Bestelling van:

Naam:
Adres:
Postcode en woonplaats:
E-mailadres: