© Otto Beaujon

“Drie weken geleden overleed Inderjit Singh Pahwa (68) de voorzitter van de raad van bestuur van Avon Bicycle Group in Ludhiana, India. Een week later overleed zijn vader, Hans Raineesh Pahwa (92). Pahwa senior (Hans was zijn nieuw gekozen naam na de burgeroorlog van 1947) was in 1948 de oprichter van Avon Cycles. Bij de onafhankelijkheid van India splitsten Pakistan en Bangla Desh zich van het voormalige Brits-Indië af. Beide nieuwe landen hadden een moslim-meerderheid en smeten Brahmanen, Sikhs en Boeddhisten het land uit. Dat klinkt onbarmhartig maar India ...

Geplaatst door Fred van Slogteren, 10 maart 2006 9:00

Ad Wijnands (1959)

Hij kwam in 1981 als tweedejaars beroepsrenner naar de Tour de France en hij won gelijk twee etappes. Hij kwam weliswaar niet in Parijs aan, maar wat een debuut van deze toen 22-jarige Limburger. Hij reed in de jaren die volgden nog drie keer de Tour en hij reed ze alledrie uit, maar etappewinst was er niet meer bij. Hij was veertien jaar lang een degelijke prof met misschien iets te weinig klasse en inhoud om het grote werk goed aan te kunnen. In het kleinere werk was hij op zijn best, wat blijkt uit zeges in de Ronde van België, de Grote Scheldeprijs en de Ster van Bessèges. Verder won hij tal van criteriums en ook nog twee zesdaagsen. Beide keren in zijn eigen woonplaats Maastricht. Zijn koppelgenoot was René Pijnen en met zo’n partner had je in die tijd al half gewonnen. Na zijn carrière was hij assistent-ploegleider bij de TVM-ploeg om daarna een hoveniersbedrijf te beginnen. In zijn vrije tijd werkt hij als gediplomeerd wielertrainer met jong talent.

Wie vermeldt het geboorteregister nog meer?

Geplaatst door Fred van Slogteren, 9 maart 2006 23:00

In Parijs-Nice hebben we nu drie dagen dezelfde uitslag gezien op de eerste twee plaatsen en in de Tirreno is dat voor de tweede keer. Paolo Bettini klopte Zabel (foto) wederom in de sprint en daar zal de Duitser behoorlijk van balen, want hij staat nog steeds droog dit jaar, maar wel twee handen vol tweede plaatsen. Het was een saaie etappe, waarin het veld heel lang bij elkaar bleef. Pas 10 kilometer voor de streep knalde Daniele Contini uit de groep. Hij hield het lang vol, maar 200 meter voor de verlossende streep denderde het peloton over hem heen en ontsond de bovenstaande uitslag. (© Cor Vos)

Voor de volledige resultaten:

http://www.cyclingnews.com/road/2006/mar06/tirreno06/?id=results/tirreno062

Geplaatst door Fred van Slogteren, 9 maart 2006 15:50

Vandaag had het de dag van Bas Giling (foto) moeten zijn. De Noord-Hollander in het margenta van T-Mobile was samen met de Fransman Eric Leblacher van La Française des Jeux al vroeg op avontuur gegaan en op 30 kilometer voor de finish hadden ze nog 3 minuut en 20 seconden over. Met de vuistregel dat een op hol geslagen peloton per 10 kilometer een minuut goedmaakt hadden ze dus een kans. Maar dit peloton ging nog harder en het werd een massasprint. De nummers één en twee van de eerste en de tweede etappe gingen op herhaling en zo haalde Tom Boonen zijn derde etappezege en zijn tiende seizoenszege binnen en voor de derde keer was Àllan Davis de meest nabije getuige van dit hernieuwd exploit van de wereldkampioen. In het klassement bleef alles zoals het was. (© Cor Vos)

Voor de volledige resultaten:

http://www.cyclingnews.com/road/2006/mar06/parisnice06/?id=results/parisnice064

Geplaatst door Fred van Slogteren, 9 maart 2006 15:42

BRAVO, LES HOLLANDAIS
door Jeroen Wielaert

“Jeroen heb ik als auteur hoog in het vaandel staan. Hij publiceert nogal wat en dat is gezien zijn drukke bestaan als radioverslaggever een prestatie op zich. Hij heeft diverse wielerboeken op zijn naam staan, maar hij publiceert ook over lekker eten, de politiek, Joegoslavië, want hij is van vele markten thuis. Als ik in dit in 1997 uitgekomen boek de verhalen lees, dan heeft hij veel uit die renners gehaald, want hij is een vakman die goed doorvraagt, die daarbij in staat is om ...

Geplaatst door Fred van Slogteren, 9 maart 2006 9:00

De eerste etappe van de Tirreno Adriatico, een rit over 167 kilometer is gewonnen door Paolo Bettini. De krekel troefde in de sprint Erik Zabel en Thor Hushovd af. Het werd een sprint van een grote groep van 82 man in Tivoli, waar ook gestart was. Karsten Kroon was met een veertiende plaats de beste Nederlander (© Cor Vos)

Voor de volledige resultaten:

http://www.cyclingnews.com/road/2006/mar06/tirreno06/?id=results/tirreno061#res

Geplaatst door Fred van Slogteren, 8 maart 2006 15:35

De overmacht van Tom Boonen in Parijs-Nice is vandaag – zoals verwacht – gebroken. De Amerikaan Floyd Landis (foto) van Phonak stak zijn ambities in deze bergetappe niet onder stoelen of banken. Hij ging in de aanval met vier anderen. Toen hij bij het begin van de slotklim demarreerde kon alleen de Bask Francisco Vila Errandonea hem volgen. Landis ging daarna recht op zijn doel af en het werd in de laatste kilometers netjes afgesproken, zoals dat in profkoersen wel vaker gebeurt. Vila won de rit en Landis kreeg de leiderstrui. Op 1 minuut 16 eindigden de drie gelosten. Dat waren in volgorde Samuel Sanchez, Frank Schleck en Antonio Colom. Erik Dekker kon vandaag met de besten mee en hij eindigde in de groep net achter (9 seconden) het groepje Sanchez. (© Cor Vos)

Voor de volledige resultaten:

http://www.cyclingnews.com/road/2006/mar06/parisnice06/?id=results/parisnice063

Geplaatst door Fred van Slogteren, 8 maart 2006 15:27

Vandaag begint in Tivoli, in de omgeving van Rome, de Tirreno Adriatico een zesdaagse etappekoers die de westkust van Italië aan de Tyrreense zee verbindt met de oostkust aan de Adriatische zee. Deze wedstrijd overlapt gedeeltelijk Parijs-Nice dus is het voor de renners ieder jaar weer de vraag: welke koers ga ik rijden. Thomas Dekker (foto) gaf bijvoorbeeld aanvankelijk de voorkeur aan Parijs-Nice, maar toen hij hoorde dat er weer een tijdrit in de Tirreno is opgenomen, wijzigde hij in overleg met ploegleider Frans Maassen zijn programma. Dekker wordt sinds dit besluit als een van de kanshebbers gezien voor de eindzege. Als hem dat lukt dan wordt hij de derde Nederlander ...

Geplaatst door Fred van Slogteren, 8 maart 2006 11:49

© Henk Theuns

“Bijna zeventien jaar geleden al weer viel de muur en dat maakte een einde aan de staat Oost-Duitsland. Een land met een verdachte sportcultuur. Trainingskampen, doping, gezondheidsmanipulaties, wat al niet meer. Toen de muur viel kwamen ze naar het westen de wondercoaches en recordatleten. Olaf Ludwig meldde zich bij de Panasonic-ploeg van Peter Post en zijn Lada stond op het parkeerterrein van het hotel waar de ploeg gepresenteerd werd tussen de ...

Geplaatst door Fred van Slogteren, 8 maart 2006 9:00

Joost Posthuma (1981)

Joost kan ontzettend hard fietsen en dat heeft hij al menig maal gedemonstreerd. De eerste keer als professional was dat precies een jaar geleden in de zesde etappe van Parijs-Nice, eindigende in Cannes. Het was zijn eerste profoverwinning. Ook in de rest van zijn eerste seizoen bij de grote jongens ging het prima en met de ervaringen vorig jaar opgedaan is hij nu begonnen aan zijn tweede profseizoen, waarin hij zal moeten uitgroeien tot één van de toppers van de Rabobank-ploeg. Hij is groot en sterk en hij kan een tijd neerzetten in ritten tegen de klok. Joost wordt vandaag 25 jaar hij nadert zijn fysieke top. Wat dat betekent zullen we hopelijk dit en de volgende jaren gaan zien. We zullen hem goed in de gaten houden. (© Cor Vos)

Wie vermeldt het geboorteregister nog meer?

Geplaatst door Fred van Slogteren, 7 maart 2006 23:00

« Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 10 11 11 12 12 Volgende »