Thomas Dekker zou aanvankelijk Parijs-Nice rijden, maar hij switchte in overleg met de ploegleiding van Rabobank naar de Tirreno omdat daar een tijdrit in het routeschema was opgenomen. Die werd vandaag verreden en Thomas realiseerde de derde tijd die hem de leiderstrui opleverde. De rit werd gewonnen door de Zwitserse tempobeul Fabian Cancellara voor de Belg Leif Hoste. Thomas gaf 18 seconden toe aan de Zwitser en 15 aan de Belg. In het algemeen klassement staat hij nu 14 seconden voor op de Duitser Jörg Jaksche die in de tijdrit vierde werd. (© Cor Vos)

Voor de volledige resultaten:

http://www.cyclingnews.com/road/2006/mar06/tirreno06/?id=results/tirreno065

Geplaatst door Fred van Slogteren, 12 maart 2006 15:36

Floyd Landis heeft zich in de laatste etappe van Parijs-Nice niet meer laten verrassen. De Amerikaan die in 2004 nog een van de meesterknechten was van Lance Armstrong stapte vorig jaar als kopman over naar Phonak. Vorig jaar kon hij het nog niet waarmaken, maar dit jaar heeft hij nu al twee grote zeges binnen. Eerst de Ronde van Californië en nu dus de koers naar de zon. De etappe werd gewonnen door de Zwitser Markus Zberg van de Gerolsteiner ploeg. Erik Dekker is in de eindstand de beste Nederlander met een negende plaats op 1 minuut 41 van de winnaar. (© Cor Vos)

Voor de volledige resultaten:

http://www.cyclingnews.com/road/2006/mar06/parisnice06/?id=results/parisnice067

Geplaatst door Fred van Slogteren, 12 maart 2006 14:25

Jens Mouris (1980)

Hoewel hij op de weg uitstekend uit de voeten kan (hij won in 2004 de Ronde van Overijssel en de Omloop van de Glazen Stad) is Jens toch vooral bekend als een uitstekend baanrenner. Vooral als achtervolger is hij een klasbak en hij was in 2004 dan ook Nederlands kampioen in die discipline. Hij is uiteraard een vooraanstaand lid van de zo succesvolle baanselectie van Peter Pieters en met drie tweede plaatsen in de wereldbekerwedstrijd overall in Los Angeles had hij een belangrijk aandeel in de Nederlandse overwinning. Ook in de zesdaagsen is hij een aankomend talent, want hij startte reeds in een aantal sixes, waarbij die van Amsterdam en Rotterdam. In de laatste six in de Maasstad reed hij met Aart Vierhouten voor sponsor TV Rijnmond en daarom kwam het duo elke avond even opdraven voor een interviewtje op die lokale zender. Aartje deed meestal het woord en het lijkt me dat Jens in zijn presentatie nog wel wat brutaler kan worden. (© Cor Vos)

Wie vermeldt het geboorteregister nog meer?

Geplaatst door Fred van Slogteren, 11 maart 2006 23:01

Tegenover de drie overwinningen in Parijs-Nice had Alessandro Petacchi in de Italiaanse tegenhanger de Tirreno Adriatico nog geen zege kunnen plaatsen en dat is ook vandaag niet gebeurd. De Italiaan legde het af tegen de Noor Thor Hushovd. Ook Freire was niet opgewassen tegen het Skandinavische sprintgeweld. Onze Rabo-Spanjaard blijft echter leider in het klassement. De sprint werd perfect voor de Italiaan aangetrokken door Erik Zabel, maar Alessandro kwam te vroeg op kop, waardoor Hushovd het kon afmaken toen de Petacchi snelheid verloor en blokkeerde. (© Cor Vos)

Voor de volledige resultaten: (later)

http://www.cyclingnews.com/road/2006/mar06/tirreno06/?id=results/tirreno064

Geplaatst door Fred van Slogteren, 11 maart 2006 15:41

Andrej Kashechin bedoel ik. De wijze waarop hij uit het achtervolgende groepje naar koploper Petrov reed en er op en er over ging, was indrukwekkend. Hij werd al tweede in de proloog, waarin hij alleen door de superieure tijdrijder Bobby Julich nipt werd geklopt. Hij is kansloos voor de eindzege, want hij staat op 8 en driekwart minuut van de geletrui. Maar het was een prachtige overwinning, hoewel de voorsprong iets tegen viel. Maar dat is te verklaren door de harde tegenwind in de laatste kilometers. Dat verteert een groepje nu eenmaal beter dan een solist. En een grote groep als het eerste deel van het peloton onder aanvoering van de Phonaks met Koos Moerenhout als supersleurder, zeker. De schade voor Landis en co. bleef daardoor beperkt tot ruim anderhalve minuut. Wat het allemaal voor consequenties heeft, krijg je zo spoedig mogelijk door. (© Liberty Seguros-Würth)

Voor de volledige resultaten:

http://www.cyclingnews.com/road/2006/mar06/parisnice06/?id=results/parisnice066

Geplaatst door Fred van Slogteren, 11 maart 2006 15:06

© T&T Tekst & Traffic

"Mijn fiets staat bij me op de slaapkamer, want hij betekent veel voor me. Het is een Vision, dat is het huismerk van Peter Dahmen Cycling in Swalmen. De mooiste fiets die ik ooit gehad heb. Een aluminium frame en geheel afgemonteerd met Campagnolo en Campa is pure emotie. Dat frame is 7 maten kleiner dan waar ik vroeger op reed. Maatfietsen bestaan niet meer. Het zijn standaardframes met superlange zadel- en stuurpennen. Ik heb er vorig jaar nog speciale wielen in gezet. Alles superlicht en het neusje van de zalm. Een fiets is voor mij veel meer dan een hulpmiddel. Ik ben een ...

Geplaatst door Fred van Slogteren, 11 maart 2006 9:00

De KNVB is nu niet bepaald een slagvaardig instituut, maar toen in november vorig jaar de FC Utrecht-speler David di Tomasso plotseling door een hartstilstand overleed is er in Zeist kennelijk veel over vergaderd. Dat heeft een gevolg gekregen. Gisteren werd wereldkundig gemaakt dat iedere profvoetballer in Nederland aan een onderzoek zal worden onderworpen om eventuele hartafwijkingen vast te stellen. Hulde.
Tegenover die ene voetballer staan vele wielrenners die door een hartstilstand zijn overleden of door hartritmestoornissen hun carrière voortijdig hebben moeten beëindigen. Vorige maand nog overleden John Sulkers en Arno Wallaard. Wordt het geen tijd dat de KNWU soortgelijke maatregelen neemt?

Ik zou hier best eens reacties op willen hebben, want wielrennen is een sport waar het hart zeer zwaar belast wordt. Ik was destijds heel blij met de prestaties van Bert Oosterbosch, maar in plaats daarvan had ik liever gehad dat Bert nog leefde. (© Cor Vos)

Geplaatst door Fred van Slogteren, 11 maart 2006 6:25

Kai Reus (1985)

Kai geldt als een toptalent die nu nog in het continental team van Rabobank fietst, maar op 1 mei a.s. op 21-jarige leeftijd toe zal treden tot het ProTour team van de Nederlandse topploeg. Hij was al eens wereldkampioen op de weg. Dat was in 2003 bij de junioren en in dat seizoen won hij ook het Wereldbeker klassement, omdat hij drie etappekoersen had gewonnen en daarin vier etappes. Een jaar later (voor het eerst in de Rabobank-kleuren) werd hij ondanks een vervelende knieblessure uitgeroepen tot sporttalent van het jaar. In 2005 won hij als 20-jarige zomaar een hoogaangeschreven profkoers. Dat was de Grote Prijs Pino Cerami, vernoemd naar de Italiaanse Belg die op veteranenleeftijd opeens klassiekers ging winnen. Bijna had Kai ook nog de Tour de l’Avenir gewonnen. Hij stond slechts 13 seconden achter in het klassement toen hij in de achtste etappe hard tegen het wegdek knalde en moest opgeven. En nu dus nog vijftig nachtjes slapen en dan is het zo ver. Dan rijdt Kai Reus uit het Noord-Hollandse Winkel bij de grote jongens. Wat gaat het worden? (© Cor Vos)

Wie vermeldt het geboorteregister nog meer?

Geplaatst door Fred van Slogteren, 10 maart 2006 23:00

Het werd tijdens het verslag van de vijfde etappe van Parijs-Nice op Sporza keurig doorgegeven: Paolo Bettini was in een afdaling in een ravijn beland en vandaar naar het ziekenhuis gebracht. Het klonk erger dan het was, want De Krekel is al weer ontslagen omdat er geen botbreuken zijn geconstateerd. Slechts wat kneuzingen en zijn deelname aan Milaan-San Remo is dus nog wel onzeker, maar niet uitgesloten. Pech voor QuickStep, maar feest voor Rabobank. Oscar Freire won de etappe en nam de leiderstrui van Bettini over. De drievoudige wereldkampioen is gelijk de grote favoriet voor de eindzege, zeker omdat hij vorig jaar ook de Tirreno won. Maar het is nog niet gedaan, hè!, zeggen de Belgen. (© Cor Vos)

Voor de volledige resultaten:

http://www.cyclingnews.com/road/2006/mar06/tirreno06/?id=results/tirreno063

Geplaatst door Fred van Slogteren, 10 maart 2006 15:47

De Spanjaard Joaquin Rodriguez van Illes Baleares heeft de vijfde etappe van Parijs-Nice gewonnen. Na 58 kilometer ontstond een kopgroep van negen man met twee landgenoten: Joost Posthuma van Rabobank en Stef Clement van Bouygues Telecom. Aan de voet van de laatste klim had de groep een voorsprong van 2 minuut 30. Op de Col de Corobin ging Posthuma er alleen vandoor. Hij sloeg een mooi gat, maar niet groot genoeg. Rodriguez kwam langszij en loste hem vlak voor de top. Joost werd op de top bijgehaald door Moncoutié en Contador. In de resterende kilometers naar de finish liep Posthuma nog weg bij zijn gezellen, maar toen hij over de meet kwam was Rodriguez al 18 seconden binnen. De verschillen waren uiteindelijk te klein om verandering in het klassement te brengen. Een mooie prestatie van Joost Posthuma. Erik Dekker werd zevende en hij verloor geen tijd op leider Floyd Landis. (© Cor Vos)

Voor de volledige resultaten:

http://www.cyclingnews.com/road/2006/mar06/parisnice06/?id=results/parisnice065

Geplaatst door Fred van Slogteren, 10 maart 2006 15:34

« Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 10 11 11 12 12 Volgende »