ad ad ad ad

Een boek over Fedor!

Begin november verschijnt bij uitgeverij De Buitenspelers een boek over leven en werken van Fedor den Hertog, in aanleg een van de grootste Nederlandse coureurs uit de wielergeschiedenis. Er is althans niemand te bedenken die bij de amateurs zo heeft huisgehouden als deze zoon van een ...

... Nederlandse vader en een Oekraïense moeder. Hoewel de gloriedagen van dit fenomeen al ver achter ons liggen en Iwan de Verschrikkelijke zijn palmares bij de amateurs niet als beroepsrenner heeft kunnen bevestigen, is de uitgeverij toch tot uitgave overgegaan in het besef dat er geen grote markt voor zal zijn. ‘We doen het voor Fedor’, aldus auteur Joop Holthausen en we begrijpen dat alle aan het boek meewerkenden, van eindredacteur en auteur tot de fotografen, ‘gratis’ of voor een ongekend laag bedrag aan het boek hebben meegewerkt. Fedor is niet rijk van zijn sport geworden en in het boek wordt onthuld dat het voormalige wielerfenomeen aan kanker lijdt. Het initiatief om een boek over hem te maken en de revenueën daarvan aan Fedor over te maken, is uiterst lofwaardig. Het toont weer eens aan dat er in deze door graaicultuur verpeste maatschappij nog mensen bestaan met het hart op de juiste plaats.

Het boek is rijk geïllustreerd, heeft een harde kaft en het gaat 29 eurootjes kosten. U kunt het bestellen bij Bert Hulleman hulleman47@hetnet.nl (Foto: © Guus de Jong)

Door Fred van Slogteren, 30 september 2009 16:56

Mooi initiatief

Een mooi initiatief van de Buitenspelers. Nu maar hopen dat het boek goed verkoopt en Fedor een mooi bedrag krijgt overgemaakt. Dat verdient hij wel.

Geplaatst door Henk Willems, 30 september 2009 19:39:44

boek Fedor

De pakkende titel van het boek is: "Fedor, eenzaamheid is de school van het genie". Ik kijk er naar uit!

Geplaatst door Jan, 01 oktober 2009 09:41:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web