Doelstelling
www.wielersport.slogblog.nl is een digitale stamtafel waar echte wielerliefhebbers van gedachten kunnen wisselen over het verleden, het heden en de toekomst van de wielersport. Iedere oprechte wielerliefhebber is welkom aan te schuiven. Het liefst onder eigen naam en met respect voor andermans mening.
Colofon
EditorT&T Tekst & Traffic - Zeist

Redactie:
Fred van Slogteren
fred@slogblog.nl

Medewerkers:
Otto Beaujon, Louis Bovee, Patrick Cornillie, Wim van Eyle, Jan van der Horst, Jan Houterman, Rob Kat, Ad van der Linden, Jos van Nierop, Philip van der Ploeg, Peter Ravensbergen, Evert de Rooij, Joep Scholten, Henk Theuns, Miel Vanstreels, Wiel Verheesen, Jac Zwart.

Meewerkende fotografen:
Fotopersburo Cor Vos, Hans Middelveld, Philip van der Ploeg, Arjan Schuurman, Henk Theuns.

Archieven:
Wim van Eyle, T&T Tekst & Traffic
www.dewielersite.net
Piet Kessels
e.a.
Reacties
Geert Dekkers: Deel 3 Als je de Tour niet hebt gereden Fran van den Elshout: RIH Michel van Vuren: schoolmeestertje Piet vd Meer: Ab Geldermans jaap kiela: beeldje van leo Theo ten Dam: George v.d. Enden Han de Gruiter: Gaag gedaan Fred: Dank Han ... Han de Gruiter: Adieu Sjors van den Enden Ton van Wieringen: Arie van Vliet Han de Gruiter: Slaap marcoV: slaap Philip: slaap Michel van Vuren: prachtige taal karel wellinghoff: Marten Ducrot Fred: Matige basketballer marcoV: commentaar ... Harry Hermkens: Commentaar Rob Steinweg: Maarten Ducrot Piet vd Meer: Ballegoyen de Jong jaap kiela: commentaar op TV Theo ten Dam: M. Ducrot Han de Gruiter: In slaap gevallen! Han de Gruiter: Ook John Moret overleden (?) Mia Koevoets - Kokke: Overlijden Hen Kokke Fred: steentje wim van eyle: Jaap Meijer André: Juuf Peter Nieuwenhuis: Mr. van Ballegoijen de Jong wim van eyle: van Ballegoijen de Jong wim van eyle: Strijbis Han de Gruiter: Geen Tour voor rooie Toon De Vos Philippe: Sylveer Maes Fred: Gemis henkkruims: aartje Jan Soens: Philip: douche Rob Kat: herinneringen bij een foto Han de Gruiter: Maarten Ducrot Fred: "Echt" Han Han de Gruiter: "Echt" Maarten wowgoldreviews: 668371 Jan: Bart Voskamp bij TV Gelderland Han de Gruiter: Vlaanderens Mooiste? marcoV: huisje zoeken Han de Gruiter: Teil met koud water Han de Gruiter: Hongerwinter Han de Gruiter: Lamp (bis) J.P.A. de Gruiter: Martin Ros jason: rob kroep Otto: Freitag Han: lamp Theo ten Dam: Parijs-Roubaix Piet van der Meer: Niki Terpstra Harry Hermkens: Saai Fred: overlever wim van eyle: hongerwinter Marius Engelsman: Isabelle Meyer: Compliment! Michel van Vuren: Jullie ook?
Zoeken

« Vorige | Home | Volgende»

Piet KLEINE (1951, Nederland)

Eigenlijk hoort Piet Kleine niet op de slogblog thuis. Hij was in de eerste plaats schaatser en een hele goede. Winnaar in 1976 van Olympisch goud op de 10 kilometer en in datzelfde jaar allroundwereldkampioen bij de langebaanschaatsers. Na die prachtige resultaten was hij ook enkele jaren wielrenner. Met succes, met zijn uitverkiezing voor de nationale selectie voor het WK van 1985 als hoogtepunt. Hij startte in het onderdeel 100 kilometer ploegentijdrit. Daarmee is hij een van de weinige sportmensen die in twee verschillende sporten ons land bij het WK  mocht vertegenwoordigen. Het was hem echter niet gegeven ook in beide sporten wereldkampioen te worden. Op een circuit in het Italiaanse Giavera del Montello, waar ...

... Joop Zoetemelk drie dagen later triomfantelijk wereldkampioen bij de profs zou worden, daar werd de Nederlandse ploeg, bestaande uit Henk Boeve, Rob Harmeling, Tom Cordes en Piet Kleine (op de foto in het laatste wiel), slechts zevende. Na zijn wieleractiviteiten was Piet nog jarenlang marathonschaatser. Ondanks al die sportsuccessen is de boomlange sportheld uit Hollandscheveld vooral in de herinnering gebleven als de man die na het behalen van een gouden plak uitbundig overal werd ingehaald en bejubeld. Niet alleen vanwege zijn prestaties, maar vooral omdat hij zo’n ontwapenende persoonlijkheid was. Op de vraag wat hij in die dagen het liefste wilde, antwoordde hij met aandoenlijke schattigheid: “Een baan als postbode, want ik ben werkloos.” Dat was geen probleem en ik denk dat hij nog steeds elke dag de brieven in de bus laat glijden bij mensen die nog nauwelijks zullen beseffen wat voor een beroemdheid dagelijks de rekeningen in de bus douwt. Iedere keer als ik de bedragen lees die topvoetballers, toptennissers en ook topwielrenners verdienen, denk ik aan Piet. De tegenstelling is schrijnend, maar ik denk niet dat hij daar ook maar een seconde bij stilstaat. (Foto: © Cor Vos)

De andere op 17 september geborenen zijn:

DEPAUW, Maurice (1924, overleden 21.03.1993, België)
DIAZ ARMAS, Dailos (1980, Spanje)
FERNANDEZ DE LA PUEBLA RAMOS, Alberto (1984, Spanje)
FLECHA GIANNONI, Juan Antonio (1977, Spanje)
FOLKESSON, Viktor (1986, Zweden)
GRASSIN, Robert (1898, overleden 26.06.1980, Frankrijk)
GYSELINCK, Roger (1920, overleden 05.01.2002, België)
ITURRIAGA ECHEVARRIA, Eneritz (1980, Spanje)
KONINGS, Paul (1941, Nederland)
MADRAZO RUIZ, ASngel (1988, Spanje)
MASSI, Rodolfo (1965, Italië)
ROON, Piet van (1930, overleden ???, Nederland)
ROOSEN, Luc (1964, België)
THORBURN, Christine (1969, Verenigde Staten)
TOLHOEK, Ko (1941, Nederland)
VOIGT, Jens (1971, Duitsland)

1 Reacties op "De Burgerlijke Stand van 17 september."

Piet Kleine zijn naam is nogal kort maar werd niet vergeten, en de daden die hij stelde waren er grote.

[Geplaatst door Papoum , 25 September 2009 17:58]
Voeg reactie toe
Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web
Neem het nummer over: authimage