Doelstelling
www.wielersport.slogblog.nl is een digitale stamtafel waar echte wielerliefhebbers van gedachten kunnen wisselen over het verleden, het heden en de toekomst van de wielersport. Iedere oprechte wielerliefhebber is welkom aan te schuiven. Het liefst onder eigen naam en met respect voor andermans mening.
Colofon
EditorT&T Tekst & Traffic - Zeist

Redactie:
Fred van Slogteren
fred@slogblog.nl

Medewerkers:
Otto Beaujon, Louis Bovee, Patrick Cornillie, Wim van Eyle, Jan van der Horst, Jan Houterman, Rob Kat, Ad van der Linden, Jos van Nierop, Philip van der Ploeg, Peter Ravensbergen, Evert de Rooij, Joep Scholten, Henk Theuns, Miel Vanstreels, Wiel Verheesen, Jac Zwart.

Meewerkende fotografen:
Fotopersburo Cor Vos, Hans Middelveld, Philip van der Ploeg, Arjan Schuurman, Henk Theuns.

Archieven:
Wim van Eyle, T&T Tekst & Traffic
www.dewielersite.net
Piet Kessels
e.a.
Reacties
hans middelveld: Thomas Ton Castricum: Nog een maal Thomas Dekker Gerard Liesker: Wim van Est Fred: Hans de Moor Fred: confuus Theo de Rooij: Deel 3 Baije loerts: Voorinschrijving deel 3 Evert de Rooij: Derde deel Hans de Moor: Voorinschrijving..... andré stuyfersant: Guus van Holland: Fred: frame Harm Oosting: Peter Jos van Nierop: Cees Rovers: Rollenrijden Theo de Rooij: Bericht André: Als je ... marcoV: gouden koets J.l.van Bronkhorst: Peter van Bronkhorst Bert Visser: Thomas Dekker Albert: e-mail marcoV: smaken verschillen Arie Imanse: Raf Gijsel Ton Castricum: Jan Hofland Harm Oosting: frame nummer Theo ten Dam: Jan Hofland Theo ten Dam: Beste Fred Jac van Meer: Gezondheid marcoV: er is meer... Ad van der Linden: balans Gerrie Hulsing: derde boek... Arjan: Beterschap George Andriesse: Beterschap Ronnie van den Bogaart: Sterkte Tom Janssen: Herstel Jan Houterman: neem je tijd Willy Wiersma Kwantes: gezondheid Robert Pijcke: Op adem komen joepscholten: Iets te lang in het rood Harry Hermkens: Beterschap! Piet van der Meer: Beterschap edo elfrink: Tandje terug Arie Verzijl: Fred..... Arjen: beterschap Jan v d Horst: Derde deel Ton Castricum: En daar lag ik dan.... Peter Nieuwenhuis: Fred wim van eyle: fred cor makkinje: gezondheid Jac van Meer: Rob Kroep Jac van Meer: Theo William van Peer: Milaan-Sanremo Bert Visser: Tourwinnaar Ton Castricum: Ab Geldermans JW van Haaren: berichtje jaap kiela: the winner is....? Theo ten Dam: Loren Rowley Piet van der Meer: Michel Stolker en de Vuelta van ‘62 Piet Kessels: Rob Kroep Fred: Karakter
Zoeken

« Vorige | Home | Volgende»

Piet KLEINE (1951, Nederland)

Eigenlijk hoort Piet Kleine niet op de slogblog thuis. Hij was in de eerste plaats schaatser en een hele goede. Winnaar in 1976 van Olympisch goud op de 10 kilometer en in datzelfde jaar allroundwereldkampioen bij de langebaanschaatsers. Na die prachtige resultaten was hij ook enkele jaren wielrenner. Met succes, met zijn uitverkiezing voor de nationale selectie voor het WK van 1985 als hoogtepunt. Hij startte in het onderdeel 100 kilometer ploegentijdrit. Daarmee is hij een van de weinige sportmensen die in twee verschillende sporten ons land bij het WK  mocht vertegenwoordigen. Het was hem echter niet gegeven ook in beide sporten wereldkampioen te worden. Op een circuit in het Italiaanse Giavera del Montello, waar ...

... Joop Zoetemelk drie dagen later triomfantelijk wereldkampioen bij de profs zou worden, daar werd de Nederlandse ploeg, bestaande uit Henk Boeve, Rob Harmeling, Tom Cordes en Piet Kleine (op de foto in het laatste wiel), slechts zevende. Na zijn wieleractiviteiten was Piet nog jarenlang marathonschaatser. Ondanks al die sportsuccessen is de boomlange sportheld uit Hollandscheveld vooral in de herinnering gebleven als de man die na het behalen van een gouden plak uitbundig overal werd ingehaald en bejubeld. Niet alleen vanwege zijn prestaties, maar vooral omdat hij zo’n ontwapenende persoonlijkheid was. Op de vraag wat hij in die dagen het liefste wilde, antwoordde hij met aandoenlijke schattigheid: “Een baan als postbode, want ik ben werkloos.” Dat was geen probleem en ik denk dat hij nog steeds elke dag de brieven in de bus laat glijden bij mensen die nog nauwelijks zullen beseffen wat voor een beroemdheid dagelijks de rekeningen in de bus douwt. Iedere keer als ik de bedragen lees die topvoetballers, toptennissers en ook topwielrenners verdienen, denk ik aan Piet. De tegenstelling is schrijnend, maar ik denk niet dat hij daar ook maar een seconde bij stilstaat. (Foto: © Cor Vos)

De andere op 17 september geborenen zijn:

DEPAUW, Maurice (1924, overleden 21.03.1993, België)
DIAZ ARMAS, Dailos (1980, Spanje)
FERNANDEZ DE LA PUEBLA RAMOS, Alberto (1984, Spanje)
FLECHA GIANNONI, Juan Antonio (1977, Spanje)
FOLKESSON, Viktor (1986, Zweden)
GRASSIN, Robert (1898, overleden 26.06.1980, Frankrijk)
GYSELINCK, Roger (1920, overleden 05.01.2002, België)
ITURRIAGA ECHEVARRIA, Eneritz (1980, Spanje)
KONINGS, Paul (1941, Nederland)
MADRAZO RUIZ, ASngel (1988, Spanje)
MASSI, Rodolfo (1965, Italië)
ROON, Piet van (1930, overleden ???, Nederland)
ROOSEN, Luc (1964, België)
THORBURN, Christine (1969, Verenigde Staten)
TOLHOEK, Ko (1941, Nederland)
VOIGT, Jens (1971, Duitsland)

1 Reacties op "De Burgerlijke Stand van 17 september."

Piet Kleine zijn naam is nogal kort maar werd niet vergeten, en de daden die hij stelde waren er grote.

[Geplaatst door Papoum , 25 September 2009 17:58]
Voeg reactie toe
Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web
Neem het nummer over: authimage