Doelstelling
www.wielersport.slogblog.nl is een digitale stamtafel waar echte wielerliefhebbers van gedachten kunnen wisselen over het verleden, het heden en de toekomst van de wielersport. Iedere oprechte wielerliefhebber is welkom aan te schuiven. Het liefst onder eigen naam en met respect voor andermans mening.
Colofon
EditorT&T Tekst & Traffic - Zeist

Redactie:
Fred van Slogteren
fred@slogblog.nl

Medewerkers:
Otto Beaujon, Louis Bovee, Patrick Cornillie, Wim van Eyle, Jan van der Horst, Jan Houterman, Rob Kat, Ad van der Linden, Jos van Nierop, Philip van der Ploeg, Peter Ravensbergen, Evert de Rooij, Joep Scholten, Henk Theuns, Miel Vanstreels, Wiel Verheesen, Jac Zwart.

Meewerkende fotografen:
Fotopersburo Cor Vos, Hans Middelveld, Philip van der Ploeg, Arjan Schuurman, Henk Theuns.

Archieven:
Wim van Eyle, T&T Tekst & Traffic
www.dewielersite.net
Piet Kessels
e.a.
Reacties
Piet van der Meer: Cees Van Espen en de gele trui Theo ten Dam: Wim van Est Harry Hermkens: Wim van Est Fred: jeugd Theo ten Dam: Jan Janssen Albert van de Donk: Roze bril Fred: Re: recensie Albert van de Donk: Recensie? marcoV: Re: truien Gerrie Hulsing: Truien Jan: Clubgenoten Theo ten Dam: Voor de oorlog(2) Theo ten Dam: Jan Janssen Herman Brinkhoff: Omroep Gelderland met Clubgenoten op 22 mei Chris Kipping: Voor de oorlog henk kruims: Jan Janssen Ad van der Linden: Hagedoorn Piet van der Meer: Merckx en de Giro van 1969 Theo ten Dam: Aart Hagedoorn jaap kiela: gegevens hagedoorn H.A. Hagedoorn: Gegevens? andré stuyfersant: Will Leeners Natascha: Willem Duijker Nieuwenhoff: Diversen wim van eyle: Klink Theo ten Dam: Carel Hamelink Martin Krijt: Traditie leeft voort Johan Van Win: domenicus wim van eyle: vulkaan William van Peer: Tessenderlo Jeroen Rozendaal: Foto Fred: Beste Marius Marius Engelsman: Als je de tour willy: miroir du cyclisme Fred: het tij gaat keren Fred: boeken Theo ten Dam: Wim de Ruyter joepscholten: Broodnijd? Piet van der Meer: Wim de Ruyter Huub van Velthoven: Beeldje Leo Patrick: Paul van Ballegoijen de Jong: Lucas: artikel jan zomer: weekje Bap van Breenen: Theo ten Dam: Jaap Kila John Hobert: Galibier fiets Arjan: Geldermans Geert Dekkers: Deel 3 Als je de Tour niet hebt gereden Fran van den Elshout: RIH Michel van Vuren: schoolmeestertje Piet vd Meer: Ab Geldermans jaap kiela: beeldje van leo Theo ten Dam: George v.d. Enden Han de Gruiter: Gaag gedaan Fred: Dank Han ... Han de Gruiter: Adieu Sjors van den Enden Ton van Wieringen: Arie van Vliet Han de Gruiter: Slaap marcoV: slaap
Zoeken

« Vorige | Home | Volgende»

Piet KLEINE (1951, Nederland)

Eigenlijk hoort Piet Kleine niet op de slogblog thuis. Hij was in de eerste plaats schaatser en een hele goede. Winnaar in 1976 van Olympisch goud op de 10 kilometer en in datzelfde jaar allroundwereldkampioen bij de langebaanschaatsers. Na die prachtige resultaten was hij ook enkele jaren wielrenner. Met succes, met zijn uitverkiezing voor de nationale selectie voor het WK van 1985 als hoogtepunt. Hij startte in het onderdeel 100 kilometer ploegentijdrit. Daarmee is hij een van de weinige sportmensen die in twee verschillende sporten ons land bij het WK  mocht vertegenwoordigen. Het was hem echter niet gegeven ook in beide sporten wereldkampioen te worden. Op een circuit in het Italiaanse Giavera del Montello, waar ...

... Joop Zoetemelk drie dagen later triomfantelijk wereldkampioen bij de profs zou worden, daar werd de Nederlandse ploeg, bestaande uit Henk Boeve, Rob Harmeling, Tom Cordes en Piet Kleine (op de foto in het laatste wiel), slechts zevende. Na zijn wieleractiviteiten was Piet nog jarenlang marathonschaatser. Ondanks al die sportsuccessen is de boomlange sportheld uit Hollandscheveld vooral in de herinnering gebleven als de man die na het behalen van een gouden plak uitbundig overal werd ingehaald en bejubeld. Niet alleen vanwege zijn prestaties, maar vooral omdat hij zo’n ontwapenende persoonlijkheid was. Op de vraag wat hij in die dagen het liefste wilde, antwoordde hij met aandoenlijke schattigheid: “Een baan als postbode, want ik ben werkloos.” Dat was geen probleem en ik denk dat hij nog steeds elke dag de brieven in de bus laat glijden bij mensen die nog nauwelijks zullen beseffen wat voor een beroemdheid dagelijks de rekeningen in de bus douwt. Iedere keer als ik de bedragen lees die topvoetballers, toptennissers en ook topwielrenners verdienen, denk ik aan Piet. De tegenstelling is schrijnend, maar ik denk niet dat hij daar ook maar een seconde bij stilstaat. (Foto: © Cor Vos)

De andere op 17 september geborenen zijn:

DEPAUW, Maurice (1924, overleden 21.03.1993, België)
DIAZ ARMAS, Dailos (1980, Spanje)
FERNANDEZ DE LA PUEBLA RAMOS, Alberto (1984, Spanje)
FLECHA GIANNONI, Juan Antonio (1977, Spanje)
FOLKESSON, Viktor (1986, Zweden)
GRASSIN, Robert (1898, overleden 26.06.1980, Frankrijk)
GYSELINCK, Roger (1920, overleden 05.01.2002, België)
ITURRIAGA ECHEVARRIA, Eneritz (1980, Spanje)
KONINGS, Paul (1941, Nederland)
MADRAZO RUIZ, ASngel (1988, Spanje)
MASSI, Rodolfo (1965, Italië)
ROON, Piet van (1930, overleden ???, Nederland)
ROOSEN, Luc (1964, België)
THORBURN, Christine (1969, Verenigde Staten)
TOLHOEK, Ko (1941, Nederland)
VOIGT, Jens (1971, Duitsland)

1 Reacties op "De Burgerlijke Stand van 17 september."

Piet Kleine zijn naam is nogal kort maar werd niet vergeten, en de daden die hij stelde waren er grote.

[Geplaatst door Papoum , 25 September 2009 17:58]
Voeg reactie toe
Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web
Neem het nummer over: authimage