Doelstelling
www.wielersport.slogblog.nl is een digitale stamtafel waar echte wielerliefhebbers van gedachten kunnen wisselen over het verleden, het heden en de toekomst van de wielersport. Iedere oprechte wielerliefhebber is welkom aan te schuiven. Het liefst onder eigen naam en met respect voor andermans mening.
Colofon
EditorT&T Tekst & Traffic - Zeist

Redactie:
Fred van Slogteren
fred@slogblog.nl

Medewerkers:
Otto Beaujon, Louis Bovee, Patrick Cornillie, Wim van Eyle, Jan van der Horst, Jan Houterman, Rob Kat, Ad van der Linden, Jos van Nierop, Philip van der Ploeg, Peter Ravensbergen, Evert de Rooij, Joep Scholten, Henk Theuns, Miel Vanstreels, Wiel Verheesen, Jac Zwart.

Meewerkende fotografen:
Fotopersburo Cor Vos, Hans Middelveld, Philip van der Ploeg, Arjan Schuurman, Henk Theuns.

Archieven:
Wim van Eyle, T&T Tekst & Traffic
www.dewielersite.net
Piet Kessels
e.a.
Reacties
Han de Gruiter: Helaas in duplo Piet van der Meer: Zoetemelk-Bal Fred: Kees Bal Han de Gruiter: Nooit iemand geflikt? Nol van 't Wiel: Het was me het dagje wel... Fred: Schoolmeester Piet: Jochem Uytdehaage jan zomer: Kelderman..... Theo ten Dam: Hennie van Gent Wereldkampioen 80+ H.de Rijk: Woonplaats en adres Gijs Pauw jr. Theo ten Dam: Waar was de NOS joepscholten: Een kenner? Han de Gruiter: wim van eyle: Midden Nederland Michel van Vuren: goed kauwe Theo ten Dam: Grijze Gruit Han de Gruiter: Pot verwijt de ketel Theo ten Dam: Piet en Han Han de Gruiter: Ook niet alles, Piet! Piet van der Meer: Gruitefluit Theo ten Dam: Te 2x Ronald Kanselaar: foto's Han de Gruiter: Sportieve vent nog Marius Engelsman: de boekenplank van Wim Elly Mijlof: Gerrit de Vries Theo: Marc Derix Theo: Warme bakker Han de Gruiter: Alleen maar zielig Han de Gruiter: Niet lullen maar vullen! marcoV: te Michel van Vuren: Kom bij elkaar Theo ten Dam: Riet van der Putten Han de Gruiter: Theo bedankt, Theo bedankt!!! Han de Gruiter: En Gerrit Bontekoe dan? Han de Gruiter: Appie en Joop Theo ten Dam: Groenesteinstraat 6? marcoV: Rozenburgstraat Piet van der Meer: Joop van der Putten Han de Gruiter: Nog geen bril? Piet van der Meer: Joop vd Putten, Carel Hamelink en Loosduinen Han de Gruiter: Vergeten geboortedag Theo ten Dam: Jalours Piet Theo ten Dam: Theo Midelkamp Theo ten Dam: Arnold Bauw Theo ten Dam: Uit andere hoek marcoV: Tacx Han de Gruiter: Loosduinen Piet van der Meer: Mien van Bree Han de Gruiter: Wat een kater Han de Gruiter: Bauw doelman van VUC Han de Gruiter: Charles Hamelink? Piet van der Meer: Kees en Cees Fred: 25 september Gerard Liesker: Nog niet jarig Fred: Beste Grijse Gruit Han de Gruiter: Toeval bestaat wel degelijk Gerrit weeder: Herman nicolaas van der voort Han de Gruiter: Carel en Cees Han de Gruiter: Plakker Nibali Fred: Gesink
Zoeken

« Vorige | Home | Volgende»

Piet KLEINE (1951, Nederland)

Eigenlijk hoort Piet Kleine niet op de slogblog thuis. Hij was in de eerste plaats schaatser en een hele goede. Winnaar in 1976 van Olympisch goud op de 10 kilometer en in datzelfde jaar allroundwereldkampioen bij de langebaanschaatsers. Na die prachtige resultaten was hij ook enkele jaren wielrenner. Met succes, met zijn uitverkiezing voor de nationale selectie voor het WK van 1985 als hoogtepunt. Hij startte in het onderdeel 100 kilometer ploegentijdrit. Daarmee is hij een van de weinige sportmensen die in twee verschillende sporten ons land bij het WK  mocht vertegenwoordigen. Het was hem echter niet gegeven ook in beide sporten wereldkampioen te worden. Op een circuit in het Italiaanse Giavera del Montello, waar ...

... Joop Zoetemelk drie dagen later triomfantelijk wereldkampioen bij de profs zou worden, daar werd de Nederlandse ploeg, bestaande uit Henk Boeve, Rob Harmeling, Tom Cordes en Piet Kleine (op de foto in het laatste wiel), slechts zevende. Na zijn wieleractiviteiten was Piet nog jarenlang marathonschaatser. Ondanks al die sportsuccessen is de boomlange sportheld uit Hollandscheveld vooral in de herinnering gebleven als de man die na het behalen van een gouden plak uitbundig overal werd ingehaald en bejubeld. Niet alleen vanwege zijn prestaties, maar vooral omdat hij zo’n ontwapenende persoonlijkheid was. Op de vraag wat hij in die dagen het liefste wilde, antwoordde hij met aandoenlijke schattigheid: “Een baan als postbode, want ik ben werkloos.” Dat was geen probleem en ik denk dat hij nog steeds elke dag de brieven in de bus laat glijden bij mensen die nog nauwelijks zullen beseffen wat voor een beroemdheid dagelijks de rekeningen in de bus douwt. Iedere keer als ik de bedragen lees die topvoetballers, toptennissers en ook topwielrenners verdienen, denk ik aan Piet. De tegenstelling is schrijnend, maar ik denk niet dat hij daar ook maar een seconde bij stilstaat. (Foto: © Cor Vos)

De andere op 17 september geborenen zijn:

DEPAUW, Maurice (1924, overleden 21.03.1993, België)
DIAZ ARMAS, Dailos (1980, Spanje)
FERNANDEZ DE LA PUEBLA RAMOS, Alberto (1984, Spanje)
FLECHA GIANNONI, Juan Antonio (1977, Spanje)
FOLKESSON, Viktor (1986, Zweden)
GRASSIN, Robert (1898, overleden 26.06.1980, Frankrijk)
GYSELINCK, Roger (1920, overleden 05.01.2002, België)
ITURRIAGA ECHEVARRIA, Eneritz (1980, Spanje)
KONINGS, Paul (1941, Nederland)
MADRAZO RUIZ, ASngel (1988, Spanje)
MASSI, Rodolfo (1965, Italië)
ROON, Piet van (1930, overleden ???, Nederland)
ROOSEN, Luc (1964, België)
THORBURN, Christine (1969, Verenigde Staten)
TOLHOEK, Ko (1941, Nederland)
VOIGT, Jens (1971, Duitsland)

1 Reacties op "De Burgerlijke Stand van 17 september."

Piet Kleine zijn naam is nogal kort maar werd niet vergeten, en de daden die hij stelde waren er grote.

[Geplaatst door Papoum , 25 September 2009 17:58]
Voeg reactie toe
Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web
Neem het nummer over: authimage