Doelstelling
www.wielersport.slogblog.nl is een digitale stamtafel waar echte wielerliefhebbers van gedachten kunnen wisselen over het verleden, het heden en de toekomst van de wielersport. Iedere oprechte wielerliefhebber is welkom aan te schuiven. Het liefst onder eigen naam en met respect voor andermans mening.
Colofon
EditorT&T Tekst & Traffic - Zeist

Redactie:
Fred van Slogteren
fred@slogblog.nl

Medewerkers:
Otto Beaujon, Patrick Cornillie, Wim van Eyle, Han de Gruiter, Jan van der Horst, Jan Houterman, Ad van der Linden, Philip van der Ploeg, Peter Ravensbergen, Joep Scholten, Henk Theuns, Miel Vanstreels, Wiel Verheesen, Nol van 't Wiel, Jac Zwart.

Meewerkende fotografen:
Fotopersburo Cor Vos, Hans Middelveld, Philip van der Ploeg, Arjan Schuurman, Henk Theuns.

Archieven:
Wim van Eyle, T&T Tekst & Traffic
www.dewielersite.net
Piet Kessels
e.a.
Reacties
Piet vd Meer: Cees van Espen albert de Wert: cees van espen Gerard Struik: Leeuw van Vlaanderen joepscholten: Arme Cees joepscholten: Hersenkronkelingen rondom BSA Jan Quax: BSA Daniël Rewijk: Bosch van Drakestein géén lid NSB Harry Hermkens: Bobo? Han de Gruiter: Unieke Frans Mahn marcoV: de T van ... marcoV: zou kunnen... kobe: Ti raleigh baanfiets Han de Gruiter: Drie jaar geschorst Jan Quax: Cees/Kees Quax Wiel Kuntzelaers: Bart Solaro Theo ten Dam: Cees Quax Han de Gruiter: De (k)nijptang Jan Quax: In de remmen knijpen Han de Gruiter: In de remmen knijpen Han de Gruiter: Gaul en Piet Thijs fred: tweede of derde marcoV: modder... Piet van der Meer: Charly Gaul Han de Gruiter: Moeilijke verjaardag Albert van de Donk: Bart Solaro Jan Quax: Bennie Groen Jan: Bennie Groen overleden marcoV: (h)eerlijk helder? Han de Gruiter: Amstel reed helder Han de Gruiter: André Gevers Geert Dekkers: Han de Gruiter: Ben IK nou zo dom? marcoV: ook herinneringen marcoV: dunne lijn Theo ten Dam: Klasbakken! Han de Gruiter: Zesdaagserenners joepscholten: herkenning van opzij marcoV: gastrennersvereniging... marcoV: integendeel... Han de Gruiter: Over Goh en Kijk marcoV: de centjes... wim van eyle: Joop Harmans Simon van Hoeve: Harry Hermkens: Vernieuwing ton bezmer: dochter arie marcoV: schiedam... Han de Gruiter: Leuke pisteprijzen frank cramer: Zesdaagse marcoV: nee dus Theo ten Dam: I.M. Theo Moen Chris Kipping: Oudenbosch Ad van der Linden: Tandem Smits-Derksen marcoV: ossendrecht... Patrick: bottecchia Agge Dokter: Jurrie Dokter Racefiets Han de Gruiter: Samen sterk Wiel van den Broek: Piet Smits Henny van Engelen: Ben van der Voort willy: raar W.A. ter Kant: Ben van der Voort
Zoeken

« Vorige | Home | Volgende»

Piet KLEINE (1951, Nederland)

Eigenlijk hoort Piet Kleine niet op de slogblog thuis. Hij was in de eerste plaats schaatser en een hele goede. Winnaar in 1976 van Olympisch goud op de 10 kilometer en in datzelfde jaar allroundwereldkampioen bij de langebaanschaatsers. Na die prachtige resultaten was hij ook enkele jaren wielrenner. Met succes, met zijn uitverkiezing voor de nationale selectie voor het WK van 1985 als hoogtepunt. Hij startte in het onderdeel 100 kilometer ploegentijdrit. Daarmee is hij een van de weinige sportmensen die in twee verschillende sporten ons land bij het WK  mocht vertegenwoordigen. Het was hem echter niet gegeven ook in beide sporten wereldkampioen te worden. Op een circuit in het Italiaanse Giavera del Montello, waar ...

... Joop Zoetemelk drie dagen later triomfantelijk wereldkampioen bij de profs zou worden, daar werd de Nederlandse ploeg, bestaande uit Henk Boeve, Rob Harmeling, Tom Cordes en Piet Kleine (op de foto in het laatste wiel), slechts zevende. Na zijn wieleractiviteiten was Piet nog jarenlang marathonschaatser. Ondanks al die sportsuccessen is de boomlange sportheld uit Hollandscheveld vooral in de herinnering gebleven als de man die na het behalen van een gouden plak uitbundig overal werd ingehaald en bejubeld. Niet alleen vanwege zijn prestaties, maar vooral omdat hij zo’n ontwapenende persoonlijkheid was. Op de vraag wat hij in die dagen het liefste wilde, antwoordde hij met aandoenlijke schattigheid: “Een baan als postbode, want ik ben werkloos.” Dat was geen probleem en ik denk dat hij nog steeds elke dag de brieven in de bus laat glijden bij mensen die nog nauwelijks zullen beseffen wat voor een beroemdheid dagelijks de rekeningen in de bus douwt. Iedere keer als ik de bedragen lees die topvoetballers, toptennissers en ook topwielrenners verdienen, denk ik aan Piet. De tegenstelling is schrijnend, maar ik denk niet dat hij daar ook maar een seconde bij stilstaat. (Foto: © Cor Vos)

De andere op 17 september geborenen zijn:

DEPAUW, Maurice (1924, overleden 21.03.1993, België)
DIAZ ARMAS, Dailos (1980, Spanje)
FERNANDEZ DE LA PUEBLA RAMOS, Alberto (1984, Spanje)
FLECHA GIANNONI, Juan Antonio (1977, Spanje)
FOLKESSON, Viktor (1986, Zweden)
GRASSIN, Robert (1898, overleden 26.06.1980, Frankrijk)
GYSELINCK, Roger (1920, overleden 05.01.2002, België)
ITURRIAGA ECHEVARRIA, Eneritz (1980, Spanje)
KONINGS, Paul (1941, Nederland)
MADRAZO RUIZ, ASngel (1988, Spanje)
MASSI, Rodolfo (1965, Italië)
ROON, Piet van (1930, overleden ???, Nederland)
ROOSEN, Luc (1964, België)
THORBURN, Christine (1969, Verenigde Staten)
TOLHOEK, Ko (1941, Nederland)
VOIGT, Jens (1971, Duitsland)

1 Reacties op "De Burgerlijke Stand van 17 september."

Piet Kleine zijn naam is nogal kort maar werd niet vergeten, en de daden die hij stelde waren er grote.

[Geplaatst door Papoum , 25 September 2009 17:58]
Voeg reactie toe
Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web
Neem het nummer over: authimage